sommarbete

Om ett tag är det dags för sommarbete för våra ponnisar (hänger ju såklart på vädret men dom brukar få börja gå ute dygnet runt i slutet på maj)
Som jag skrev får dom gå ute dygnet runt, dock får dom ju komma in om det regnar, om det är jätte varmt på dagen eller om det är tävling.

Vi har tre beten vi växlar mellan, en åker, ett skogsbete och en mellan stor gräshage. Sen har vi även en liten hage hemma på gården som dom brukar få gå som gräsklippare på och en hage med nästan inget gräs alls.

Vi ställer aldrig av ponnysarna helt utan håller igång och tränar dom allt vi kan! Vi har ju tid när man får sommarlov, det är en del tävlingar och framför allt man vill inte ha en fet ponny och att dom ska tappa all kondis!

Brukar ni ha era på sommarbete? Får dom gå ute dygnet runt? Vilken typ av beten går dom på? Ställer ni av dom? Berätta! :)



Kommentarer
Postat av: Sarah

Vi har de senaste åren ställt av alla våra hästar helt, haft de ute och på bete på dagen, men oftast satt in dom till natten (bortskämda som dom e)



Men i år är det tänkt att alla hästarna ska va ute på bete dygnet runt,(Rambler får gå på mindre bete när jag tänker fortsätta hålla i gång henne) med skydd för vädret förstås :)

2011-05-17 @ 18:23:21
URL: http://saarahsblogg.blogg.se/
Postat av: Sarah

Nice header förresten :D

2011-05-17 @ 18:23:54
URL: http://saarahsblogg.blogg.se/
Postat av: lisa

i sund har vi en stor beteshage med en skogsdel och en ängsdel med tråd mellan så att man kan öppna och stänga när man vill. först har vi hästarna i skogsdelen hela tiden, typ en vecka, sen släpper vi ner dem ett par timmar och tillslut har vi helt öppet mellan de båda hagarna. eftersom gräset på ängsdelen är 'kraftigare' och Rico haft en fångkänning (iofs på vintern) så tar vi det väldigt försiktigt så han får vänja sig. innan vi tar honom till betet betar vi honom för hand och skär gräs som vi sätter in i boxen :)



hästarna går ute dygnet runt, och de rids varje dag (också för att minska risken för fång) :)

2011-05-17 @ 20:29:22
URL: http://laiishaa.blogspot.com
Postat av: johanna

våra går ute dygnet runt från våren till hösten!

skulle inte vilja ha mina hästar inomhus, känns bättre att ha dem ute :)

De rids som vanligt, även om det är sommar!

de har stora hagar med en lada som de kan gå in i om det är dåligt väder. Riktigt bra :D

2011-05-26 @ 15:40:37
URL: http://ujohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0