Gott nytt år alla gulliga bloggläsare!

Hoppas ni får ett grymt slut på 2011 och en grym början på 2012! :D Kommer upp ett inlägg om mitt och Mossans 2011 imorgon! Ha det bäst!

Sugna på lite bilder? :D


Bloggen



Nu har jag fixat mellanrummet, en profilbild som är länkad till presentationerna (som jag borde ändra lite saker på) och videofyme och bloglovin knappar. Bara en bild som behöver bytas ut i headern så är jag nöjd :)

301211

Har redan hunnit fixat halva stallet! Nu ut och fixa resten för Esther kommer om en stund och då ska vi skritta ut med ponnisarna i snöyran :)
Sen till Lantis och Solfrukt!
Har bokat tid till veterinären åt Freddie, halsundersökning nu på torsdag eller fredag och skoning är också inbokad men det är först den nionde.


Mossan förra vintern!

Dagens vill ha


291211

Godmorgon!

Hästarna ute sen en par timmar tillbaka, Mossans box mockad, vattnet fixat, stallet sopat, betforn blötlagd och kaninerna matade. Bara höet som behöver packas, Freddies box som behöver mockas (om jag nu behöver mocka den) och sen ska hästen promeneras!
Skulle haft dressyrträning idag men vädret är äckligt x18 så det blir på måndag eller tisdag istället.

Mamma fyller år idag också så ska laga middag åt henne och fixa lite fint :)



Skrittur, mammut & Sverige

Idag har jag fixat stallet, skrittat Mossan i 1h 45minuter, städat hemma och i garaget sen pysslat med lite småsaker!
Nu i veckan ska jag ännu fixa på banan, mocka, kratta osv, till Lantis och köpa brodd och müsli, köpa spån, hämta hö och halm, trimma upp hästen (hon ser typ ut som en mammut) och förhoppningsvis blir det en dressyrträning också :D
Skulle varit till Svergie den här veckan men eftersom Lydi är sjuk blir det nästa vecka istället, fiint!


Tänk vad fint det skulle vara med lite snö! Mycket kallare nu i alla fall men det måste komma snö också :)


Uteritt & dressyr, 27.12

Det var full fart idag! Jisses vad ponnyn hade energi!
Tänkte fara ut och rida, gick bra till en början men sen var vi nog mer i luften än på marken och då red vi till banan.
Hade mycket häst i handen då jag började, efter en hel del övergångar och halvhalter så fick jag upp henne. Först i galoppen stod jag upp och lät henne rulla på i en lägre form på volter och runt fyrkanten. Sen red jag lite travökningar, skänkelvikningar, öppnor och tränade på galoppfattningarna. Travade av henne och for ut och skrittade i en 25 minuter.

Imorgon blir det nog ett dressyrpass igen för det är ingen idé att rida ut när hon är så här pigg för det blir bara en dragkamp.


Nu ska jag ut och rida i det fina vädret!



Vi hörs senare! :)

Ingen TR-ändring om loggor

Hur bra är inte det? :D Skulle ju inte varit klokt ifall det hade blivit som dom tänkt!



Hela artikeln hittar ni här!

Stallkväll

Finns det nått härligare än att vara i stallet? Umgås med sina underbara ponnysar, pyssla och fixa :D




Dressyr, 26.12

Apa länge sen jag satt på min häst med dressyrsadel! 
Red mycket volter, serpentiner och övergångar. Red några skänkelvikningar också, måste samla upp ännu mera på yttern så att jag får med alla ben och ihop henne ordentligt! 
Hon var pigg och glad! Blev bara skritt- och travarbete idag.
Efter jag ridit en stund på ridbanan så for vi ut och travade lite, sen så skrittade vi hem och så fick hon komma ut och äta middag.
Ska försöka få nån att fota oss nu nån dag, göra oss lite snygga så ni får lite fina bilder!

Mossan idag :)

261211

Ljög för er, blev inte alls nå söta bilder på Mossan och hennes kaninkompis.. Ska se till att fixa lite nya andra bilder idag istället!
Ska så småningom ta tag i stallet och sen rida. Tänkte rida igenom Mossan på banan och så far vi nog ut en sväng, fint väder idag ju! Blåser lite väl mycket kanske men solen är ju framme så :)



251211

Var duktig och fixade hela stallet idag! Okej, inte helt hela, pappa mockade ju halva Fredriks box ;) Så allt är färdigt tills dom får komma in ikväll.
Efter det tog mamma Freddie på en promenad och jag skrittade Mossan. Blev en 45minuter i solljuset! Sen fick dom komma ut i hagen igen och nu ska jag cykla dit med middag.
Ska ta med ut kameran till stallet ikväll så ni får lite härliga bilder på Mossan och hennes kaninkompis!

Vi hörs! :)



Julklappar


Fick inget speciellt men är nöjd med det jag fått (det på bilden + pressentkort och massa random saker), allt handlar ju inte om julklappar :)
Klart att det är roligt att få saker man önskar sig och så där men ändå. Fick ju en hel del jag önskar mig iår faktiskt!
Har inte vågat önska mig så mycket med tanke på att dom två senaste åren har jag fått ett helt eget, underbart stall, ett super fint hästsläp, massa träningar och utrustning och det bästa av allt, världens finaste ponnyer! 


Man ska vara glad över det man har :D
man kan ju inte hela tiden få mera och mera!

Juldagen

Började även denna morgon med att ta ut ponnysarna! Pappa var ute före och gav dom hö och mockade lite, schysst pappa :D Borstade och fixade dom och tog dom med ut i blåsten. Sen pysslade jag lite i stallet, fixa vattenhinkarna, fodret, mata kaninerna och så där.
Nu har jag chillat med en hästtidning jag fick igår och ska snart ta mig ut till stallet för att fixa allt färdigt så jag inte behöver bekymra mig om det. Sen ska jag se vad jag ska hitta på med mitt busfrö idag också!





Julafton

Började dagen med att ta ut hästarna, härligt! Åt tomtegröt när jag kom in och slog in alla klappar. Sov ett tag efter det och sen ut och rida och fixa stallet :)
Pyntade hästarna lite fint och så skrittade vi runt byn. Kul att se allas miner då dom ser en tomtehäst och renhäst, haha! Det kröp i hela kroppen på Mossis och hon power walkade runt nästan hela byn.
Hemma igen så fixade vi dom och så fick dom komma ut i hagen och äta middag och så tog Lydi och jag tag i stallet. När hästarna kom in sen hade dom varsin tårta att mumsa på, det uppskattades! 
Mossan fick en BoT padd av mig i julklapp :)
Började med att ha det på ryggen och nu var jag precis ut och bytte så hon fick det på benen. Efter ett tag kommer hon nog va i sitt livs form! ;) BoT♥

Tomte var snäll i år också! Uppdaterar er senare om alla klappar.

God jul alla! :D


Gömmer mig lite fint bakom hornen! Det här var typ bästa bilden, hon kunde absolut inte stå still..

Dan före doppare dan

Helt sjukt! Efter jag varit hos min massör igår (hon trollade nog med mig..) så är jag sjukt mycket piggare!

Idag sov jag till 12, upp och städa lite i huset, in till stan och handla klappar, hem igen, ut i stallet, mata hästarna, mocka, packa hö, hämta in hästarna, pyssla på dom en stund, in igen och äta, till stan igen och handla lite till klappar, sen fixa granen, köttbullar och skinka! Huh, helt slut efter allt.
Känns i alla fall skönt och inte ligga i en säng hela tiden men får se till att inte sätta igång full fart, bäst vad det är blir jag väl sjuk igen..

en fager bild på vår gran ↑


Kom precis in från stallet där jag nattade min surtant! Hon var lite extra sur nu när hon spenderat så mycket tid med Lydi ;) Fixade lite extra fint åt henne när jag mockade och hon fick två halmbalar så hon hade det mysigt. Har faktiskt köpt en julklapp åt henne, haha :D Nått måste hon väl också få!

Nu ska jag sova för imorgon är det visst jag som måste ta ut hästarna. Godnatt!

221211

Tog mig ut till stallet en stund. Orkade skriva i kalendern, mata kaninerna, fixa mossans borstar, vattnet och kraften sen dog jag lite halvt.. Sånt är ju inte precis ansträngande att göra men min kropp fixar ingenting ännu! Blir trött för minsta lilla. 
Mamma och Lydi promenerade med hästarna runt byn. Nu har Mossan hållt igång 5 dagar. Skulle mer än gärna rida henne! Hon är säkert urhärlig och full med energi :D 
Snaart så sitter jag upp i sadeln igen! Tills dess tittar jag på massa klipp och samlar inspiration. I vår ska vi komma ut på tävlingsbanorna och glänsa mer än någonsin! Och tills dess ska vi träna och ha super kul :D

Ibland kan det vara bra att ta en paus, så att man kan samla inspiration och fyllas med motivation. Man kan ju inte alltid bara träna, träna, träna, då blir allt så uttjatat. Sen ska man variera sin ridning, det är bra för både häst och ryttare! 
Passade ganska bra nu med mitt insjuknande så Mossan fick ett tags vintervila, det är hon värd :) Nå, som sagt, snart är vi igång igen!


bild från februari i år

Dressyr, 6.12

Har haft det här inlägget sparat i utkast sen en tid tillbaka. Tänkte att jag kan väl lika bra publicera det fast det är över två veckor sen men då får vi nått att läsa :)

Fixade iordning hästarna, porträtt fotograferade lite och sen skrittade vi iväg mot ridbanan, fick sen vända och rida på en åker brevid istället då det var snö där och hästarna obroddade. 
Skrittade fram 10 minuter och så började jag böja igenom henne i skritten. Hon var jätte mjuk och böjbar! Lite slö för skänkel men annars jätte fin :) Sen lite travarbete, mycket volter och serpentiner i en rund form. Efter ett tag la jag ner henne lång och låg och sen skrittade jag av henne. 
Bra med lite kortade pass ibland! Gäller att man inte tjatar ut det.

En filmsnutt från det:


Skulle så gärna ha en vettig kamera att filma med, har nog en digitalkamera nånstans men den är nog inte så mycket bättre än min mobil, eller den går i alla fall att zooma med..



några klipp från filmen ↑

Mossans skada

Fick en fråga av Ida vad det var för skada som Mossan har, tänkte att jag tar upp det i ett inlägg för det finns säkert flera som undrar (och så har jag nått att blogga om nu).

När vi köpte Mossan besiktigade vi henne. Hon gick igenom utan anmärkningar. Dock fanns det en ½ grads hälta på vänster fram men det är inget ovanligt att dom har det.
Hon hade stått hela hösten och vintern för ägaren hade inte haft tid att motionera henne, inget konstigt med det tyckte vi för hon hade 3 hästar.

Vi tog hem henne den 4.4 2010.
Hon fick ta det lungt ett par dagar, bekanta sig med miljön och så där, sen började vi med promenader och korta skrittsträckor.
Efter ca 2 månader började hon bilda överben (ett ben som stärker det vanliga benet, ofta för dom haft en skada eller bara för att stärka benet helt enkelt) på vänster fram på "smalbenet", vi tog henne till veterinären för att kolla upp det, ofta är det helt ofarligt men vi ville vara på den säkra sidan.
De gjorde böjprov och så blev hon röntgad. (Eftersom man måste vara minst 18 år under röntgen så fick pappa hålla i henne medans, jag fick lite smått panik då han typ aldrig hållit i en häst och nu skulle han göra det när dom röntgade och Mossan var lite stressad, efter en stund kom dom ut och pappa bara skrattade och sa; "Hon blev så rädd så hon sket på sig!" Haha, suck..)

På plåtarna sen visade det sig att Mossans gaffelband hade varit av. Därför hade hon stått på hösten och vintern, därför hade hon en ½ grads hälta och därför bildade hon överben! 
Överbenet är ganska stort och som tur är så ligger det precis så det inte stör senan. Veterinären sade att vi kunde rida på som vanligt att det inte skulle vara till nått problem, men ifall det skulle vara det skulle vi komma på återbesök.
Inga återbesök och en pigg, glad, ohalt Mossan!
Tur i oturen helt enkelt :)

Bloggens utseénde



Måste fixa mellanrum mellan inläggen och sidomenyn, allt känns så ihoptryckt.. Sen ska en bild bytas ut i headern + lägga dit en text och så ska jag fixa en kort presentation. Sen är allt prima skinka! :D

Är det nått ni läsare skulle vilja ändra med bloggens utseénde?

Svar på kommentar



Jag blev nog så osäker på om jag verkligen ville ha Mossan.
Provred henne två gånger och sista gången så var hon så himla pigg (antar att det var för vi hoppade..) och det var även samma dag som vi tog hem henne så jag blev nog lite fundersam ifall det verkligen var rätt häst.
Hade även med oss en person och h*n trodde inte vi skulle klara av Mossan så det gjorde mig nog lite extra osäker. Men se så bra det gått med lite mycket träning! ;)
På väg till hamnen satt Lydi och grät i baksätet och då trodde jag att det var för vi köpte Mossan (då ville jag bara vända om och lämna tillbaka henne) men hon sa sen att det var för hon tyckte så synd om dom andra hästarna som aldrig mer skulle få träffa sin kompis. Djurvän som hon är! 

Ägaren "dolde" en skada för oss och hon sa själv att Mossan aldrig varit skadad. Ifall det finns intresse kan jag berätta om det i ett annat inlägg :)

Kraaam!

Jerringpriset




Rösta på Roffe här! Det är han värd!

Promenad, medicin & jullov

Mossan har blivit promenerad dom två senaste dagarna. Mycket bra :) 
Jag har sovit mesta dels av dygnet och sen ätit och vilat, väldigt spännande och fartfyllt! Den nya medicinen gör mig så sjukt trött! Här om natten sov jag 14½ timmar.. 
Det här börjar bli lite väl utdraget. Känns typiskt att det ska komma så här precis till jullovet :( Läkaren sa att det kommer ta ett bra tag innan jag är helt tillbaka på fötterna.
Som tur är det ingen snö utan bara grått äckel väder så jag kan väl gott hållas inom hus! Men nu när jag får tid så vill jag ju kunna träna, men nej. Bara att vänta!

Får lite panik dessutom, bara 5 dagar kvar till julafton och jag har inte en enda julklapp inhandlad!! Lär knappast hinna fixa åt alla heller så mina kära vänner, ni får era klappar senare ;)


Året "snö", som inte längre finns

Gamla bilder, del II


Dagens vill ha



Från Cristina Sport och finns att köpa hos Tophorse!

Allt på en gång

Lunginflammation och öroninflammation. HALLELUJA!! Efter tre timmar på sjukhuset fick vi i alla fall reda på felet. Nu är jag "sjukskriven" en vecka. Har bytt medicin och så där så NU borde allt reda upp sig och jag kommer äntligen bli frisk :D

Stallmys

Igår kväll var första gången jag var ut till stallet och träffade min häst på en vecka!
Jag satte mig i hennes box vid hennes hö, hon puffade på mig, hon blåste mig i örat, hon pussade mig i ansiktet och var bara allmänt gulligast! Sen när hon åt satt jag och klappade på henne, gissa om jag saknat henne!


Visste ni att..

• Jag har super svårt att svälja tabletter

• Min första kanin dog i min famn

• När vi skrev under kontrakten då vi köpte Mossan började jag må så dåligt så jag måste gå till bilen

• Jag var (är) extremt avundsjuk på Lydi för att hon fick en så fin, dyr, välutbildad ponny

• Punkten ovan triggade mig så jag kämpade på extra mycket med Mossan för att visa att vi också kan, att vi också är fina och hitills har det ju bara gått bra!

• Mamma har suttit på Mossan 1 gång, barbacka. Jag ledde runt henne lite på stallplanen och när hon skulle hoppa av slutade det med att hon låg platt på marken. Det roligaste är att Lydi fotade!

• Vi åkte ända upp till Umeå för att köpa vårt hästsläp

Snövit




Knasiga mobilbilder på gulligaste Schnee ♥ Nog saknar man henne allt..

Söt ren


Ååh, vadå söt?!

På bättrningsväg

Äntligen på bättringsväg! Inte lika hög feber längre i alla fall, hostan håller dock i sig.. Men sen är jag så extremt trött i hela kroppen så jag orkar inte ens ut till stallet!
Hoppas att jag är helt frisk tills helgen för vill verkligen ut till stallet och pyssla och ha mig! Det har gått över en vecka nu, det börjar krypa i fingrarna! 

Ska boka in skoning åt hästarna, sen bara Mos varit igång ett tag ska vi boka in lite träningar också :)




Dagens vill ha

Helen hood med fuskpäls från Schockemöhle

Murphys hästlagar

1. Om du kollar släpet ordentligt, så kommer bilen att få något fel.

2. Det finns inget sådant som en steril stallkatt.

3. Ingen märker någonsin hur du rider, förrän du faller av.

4. Den häst som gör minst nytta och är minst användbar i ditt stall äter mest, behöver nya skor var fjärde vecka och veterinär åtminstone en gång i månaden.

5. En hästs olydighet står i direkt proportion till antalet personer som ser på.

6. Sadlar du hatar blir aldrig förstörda, täcken du hatar kan inte förstöras, schabrak och grimmor som är jättefula håller tills du dör..

7. Klippmaskinsbett blir slut enbart då när hästen är halvklippt. Klippmaskinsmotorer ger upp enbart då när du enbart har ett ben kvar att klippa.

8. Om du funderar om du glömde att stänga av vattenkranen i stallet så gjorde du det. Om du undrar om du band fast grinden till hagen, så gjorde du det inte. Men åker du och kollar, ja då gjorde du det.

9. En häst är inte tillräckligt, två är för många.

10. Om du närmar dig stallet mer än 50 meter i dina finkläder så blir du smutsig.

11. Direkt man tänker ordet sälja, blir omedelbart även den friskaste hästen halt.

12. En okomplicerad häst kan förstöras med tillräckligt mycket skolning.

13. Man kan inte driva ett stall utan balband och silvertejp.

14. Hovkratsar emigrerar.

15. Vindstyrkan står i direkt proportion till hur bra din mössa är.

16. Det finns inget sådant som "den rätta fodergivan".

17. Om du ramlar av, så kommer du att falla precis på din senaste skada.


penicillinkur

Var till sjukhuset igår, tog lite prover och så där. Idag fick jag penicillin som jag ska äta i 10 dagar framöver, så snart är jag nog frisk igen :D
Då blir det bättre uppdatering! 



Älsklingsprinsessa


haha, hej cp min! 


Visst är hon urtjusig i rött? :D

Kort uppdatering

Har haft närmare 40graders feber varje dag i nu, FEM dagar. Jag orkar inte!
Har försökt sovit hela dagarna och knaprat piller. Lydi är helt underbart snäll som fixat Mossis, mockat och så!

Saknar min ponny, saknar att vara i stallet, saknar att göra stallsysslorna! Att vara sjuk en-två dagar är helt okej, men när det börjar bli en fem dagar är det bara hemskt och jobbigt.
Har dessutom missat tre dagar i skolan, betyder att jag antagligen har massor att ta igen. Sen missade jag hoppträningen i torsdags :(
Och nu har Mossan fått en fyra dagars vila också. Glad att vi tog det lugnt på tisdagen så det inte blev allt för stor skillnad. Nu lär hon vara extremt pigg i alla fall!
Så fort jag kommit på benen igen så ska jag börja med att skritta henne två-tre dagar och sen blir det och börja jogga henne så hon kommer igång sakta men säkert.

Krafterna är slut, vi hörs kanske imorgon (då jag förhoppningsvis är friskare!)



Gamla bilder, del I


Sjuk

Har kännts som mitt huvud ska explodera i vilken sekund som helst, frossa, feber och ont i varenda muskel i hela kroppen, därför blev det ingen uppdatering igår kväll. Nu mår jag betydligt bättre efter ha sovit i princip hela dagen!

Nu ska jag fixa ihop lite inlägg åt er medans jag är någorlunda pigg :)



Dagens outfit


träns- Globus
pannband- Charlies
schabrak- BR
lindor- BR

hjälm- Charles Owen
jacka- Mountain horse
ridbyxor- Kyra K
skor & chaps- hööks

dagens planer

Lite snö på marken!

Hästarna står ute och äter frukost sen en tid tillbaka, stallet är mockat och nu ska vi byta om, fixa hästarna och rida :D Kameran är med så det kommer förhoppningsvis massa fina bilder!
När hästarna är motionerade drar Lydi och jag ut till hammarland till Becca!

Vi hörs senare!



1 år sedan



Snälla tomten!


önska sig kan man alltid!
Men på tanke med hur mycket jag fått det här året så.. För tillfället har jag faktiskt det mesta jag behöver,  vi får väl se :) 
Sen är det inte allt för lång tid kvar tills Göteborg :D Så ska se till att spara och kanske hinner jag jobba nått före det!

Mockning, ledigt & bloggen

Lydi red som sagt båda ponnysarna idag och fixade nästan hela stallet, mossans box orkade hon såklart inte mocka ;) Men jag är glad för att hon red min lilla totteli! Det hade tydligen gått bra också :D

Själv har jag varit hela dagen i skolan, imorgon ledig som tur är! Ska bli skönt, har massa roligt inplanerat :D
Mockade tidigare ikväll och tog in hästarna för en stund sen, så nu står dom inne och mumsar hö med täcken och BoT på. Ruskigt kallt idag också. Dom har lovat snö inatt till och med :D 

Lydi mixtrade lite med min blogg också, dock långt ifrån färdigt! Förhoppningsvis så blir allt klart imorgon. Vad tycker ni om den hitills? :)



Andra advent

Dagen har rullat på som vanligt, fixat stallet, pysslat och donat i sadelkammaren, hämtat hö och ridit ut. Imorgon lovar jag er bättre uppdatering! :D



31211

Varit full rulle hela dagen! Varit och köpt spån och stalltäcke till Freddie. Sen bytt ut Freddies halm mot spån (bättre för hans hosta) snacka om att Mossan hade halm i sin box efter att hon fått all Freddies! Pyssla lite allmänt i stallet och med kaninerna. Har till och med fått lite hage mockad! 
Vädret var så fint imorse, men sen blev det världens storm! Helt sjukt hur mycket det blåser, och regnar! Äckligt, hemskt, geggigt osv. Ge mig snö

Hästarna står inne och myser med sina kaniner och stalltäcken. Ska gå ut och ge allt hö + kraften om en stund.




hoppning 3.12

Var ur länge sen vi hoppade så släpade fram tre hinder på banan och skuttade över en par gånger. Har hoppträning på torsdag så tyckte det var passligt med lite hoppning före det :)
Mossan var fin i munnen och tog alla hjälper bra, dock när vi började hoppa la hon sig i handen men jag fick upp henne och allt gick genast mycket bättre!
Tyckte det var lite obalanserat, men det var inte världens bästa underlag och länge sen sist.
Lydi red även henne en stund. Hon har ridit henne en par gånger nu dom närmsta veckorna då Freddie bara skrittat och promenerats. På måndag rider Lydi henne igen då hon är ledig medans jag måste gå i skola.. 

En film på det:

dressyr, 2.12

Fixade hästarna färdiga tills Lydi kom hem.
Skrittade fram, ställde igenom i skritt, flyttade henne. Travade fram fritt och sen kortade jag upp henne i en rundare form. Jobbade på åttvolter och serpentiner, gjorde mycket övergångar. Hon blev mjuk och lyhörd väldigt snabbt!
I galoppen jobbade vi på volter och red lite bågar och diagonaler. Tränade lite skrittfattningar, lite krångligt, blev och hålla i henne för mycket men sen gick det prima! Red en del öppnor och skänkelvikningar och det gick bra i båda varven.
Sen trava av henne, det är nog bland det bästa som finns! När hon är loss och fin och jag kan använda så pyttesmå hjälper och allt bara flyter på.
Huh, min ponny är fin!



svar på kommentar



Det kom ut i oktober i år, därför skrev jag "nya".

Scapa



Scapas "nya" schabrak, kan köpas här

Tycker bara att det ser råddigt ut! Är det något ni skulle kunna tänka er att ha?

11211



En film från slutet av ett dressyr pass.

Lite utfyllnad då jag har 0 inspiration gällande bloggen, borde ta tag i designen nu blev lite på hälft med den så kanske det genast blir mycket bättre? 

Är fruktanvärt trött på allt (utom min gulle häst) just nu! Inte gör det saken bättre av att vädret är piss och det surrar negativa människor runt om en. 
Not a bad life, just a bad day

Ryck upp mig!
Jullov snart, det finns massor med underbara människor runt omkring mig, mina underbara vänner, min underbara familj, mina superduper underbara hästar!

Hörs när jag är på bättre humör.

första december

Ute och red i blåsten idag. Helt sjukt, höll på att blåsa bort! Men Mossan var pigg och glad som vanligt :)
Ska bege mig ut för att natta henne snart, lite plugg före.
Hoppas vädret lugnat sig tills imorgon för då tänkte jag rida lite dressyr, har ingen lust att blåsa iväg, annars blir det ut och skritta skogen!


RSS 2.0