Dagens ridpass, Mossan

Började med att fara ut runt byn med Lydi då hon joggade, sen dressyr på åkern. Red bara snabbt igenom i alla gångarter. Mossan var kanonfin! Mjuk, följsam, känslig, pigg och glad :)
Ett kort och bra pass!

Några klipp från idag, orkade t.o.m fixa en låt haha :D


Dagens ridpass, Freddie

Red ut först och sen joggade jag honom på en åker. I början gick det bra, i mitten inte så värst bra men på slutet jätte bra :) Var nog första gången jag red honom seriöst sen han kom till oss. Ganska sjukt med tanke på att han snart varit här ett år!
Blev bara lättare travarbete, kändes riktigt bra på slutet så är nöjd :)
Helt annan typ än vad Mossan är, han är rolig men det klickar inte så som det gör med mig och Mossis!


Freddie riden, nu är det Mossans tur!

Sparar den bästa till sist ;)


Dagens planer

Hästarna ute för länge sen. Nu ska jag äta, byta om och gå ut och fixa hela stallet. Efter det så ska jag rida både Freddie och Mossis :)

Igår var vi ute och red. Mos hade väldigt mycket energi med tanke på att på söndagen gick hon först 1 timme och 40 minuters promenad och sen var Lydi ute och red i 1 och en ½ timme, då körde hon lite kondis också.
Bra att man har en pigg ponny! Idag blir det ett dressyrpass för hennes del och Freddie tänker jag jogga lite och sen rida ut.

Hörs senare!


Vinterväder

Helt sjukt fint väder! Väldigt kallt,-13 men solen lyser och snön glittrar :D Ska ta mig ut och fixa hela stallet, Lydi fyller ju trotsallt år idag så måste vara snäll, nog för jag alltid är det ;) men men... Kameran kommer med ut så sticker till hästarna så fort dom ätit klart så att jag får lite nya bilder hit. Har inte ridit Mossan nu på tre dagar (promenad i fredags då jag var med till aftonsol, sen red Lydi henne då jag var på utbildning) ska bli sjukt kul och tänker fara ut och busa!


Ridpass i somras

När jag gjorde en resumé av 2011 ville Ida se mer bilder från ett ridpass i somras så letade fram dom jag hade i arkivet :) kanske har flera på andra datan, ska kolla!

Det är Becci som fotat alla bilder!

Utbildning & fint väder

Äntligen hemma från utbildningen. Ni skulle bara ana hur bittert det är och missa en sån här fin dag! Tänk alla fina bilder man skulle fått :(
Nå stallet är fixat och Lydi har ridit Mossan så jag kan egentligen chilla resten av dagen, eller så är jag duktig och putsar och städar i stallet :)



Helgen

Imorgon är jag på en ledarutbildning mellan kl 9-16.30, inte så värst kul. Lydi ska i alla fall rida Mossan så behöver bara fixa stallet sen. På söndag ska jag också på ledarutbildning men inte lika länge så hoppas hinna rida medans det är ljust. Sen har jag bara ett prov på måndagen och ledig hela tisdagen och onsdagen = massa tid åt hästarna :D

Nu vet ni i alla fall att uppdatering inte kommer ligga i topp, har inte gjort det på några dagar nu.. Borde skärpa mig! Men lovar att allt blir bättre, snart ;)



Samma häst?


Mossan 2012 och Mossan 2010

dressyr & longering

Igår var jag ut och red lite lätt dressyr. Höll på att falla av en par gånger för Mossis var så pigg (red täckbacka)!
Idag blir det i alla fall ett lite ordentligare dressyrpass, sen ska jag longera Freddie också :)

Hörs senare!

Skulle vara helt okej skönt med sommar känner jag.. Har tittat igenom massa bilder och åh vad jag saknar allt!

Svar på kommentar



Att få hästen att gå i form är ju inte enbart att hästen ska lägga ner huvudet som kanske många tror, dom ska ju jobba med hela kroppen.
På alla ridbilder jag lägger upp så går Mossan, som ni kanske förstår, inte i någon korrekt form.
Hon är en sån häst som söker sig ner självmant och gärna vill "krulla ihop sig", det har vi jobbat mycket med och nu har det blivit väldigt mycket bättre.
Eftersom hon söker sig ner lite av sig själv så blir det lite lättare om man jämför med en häst som "spärrar" upp huvudet, Freddie är lite av den typen.

Har väldigt svårt att beskriva så tänkte filma och förklara så istället. Ska se till att fixa den inom en snar framtid, och lyckas jag inte med det så får jag försöka skriva och förklara :)



Ridtur, hemlighet & en mycket söt ponny

Blev ingen kondisträning idag i alla fall, istället blev det en tur runt byn. Red lite skänkelvikningar över vägen i trav och skritt och galopperade men för det mesta skrittade vi runt på långa tyglar. 
Nattade och fixade dom direkt sen.

Har fixat och trixat med lite saker ikväll och förhoppningsvis kan jag dela med mig allt med er inom en par dagar :) ni får vänta och se!



Bilder från dressyrtävling

Har fått massa fina bilder från Becci från en dressyrtävling i sensomras så då jag inte har nått annat speciellt att blogga om så bjuder jag er på dom :D










25112

Godmorgon!

Har tagit ut hästarna och fixat en hel del i stallet som vanligt på onsdagar. 
Uteritt och kondis som står på schemat idag, tänkte skritta henne i lite högre snö och trava och galoppera på i lite högre tempo med ordentliga skrittpauser i mellan. Sen skritta fram och av henne länge och ordentligt förstås :)

Ha en bra dag så hörs vi senare!



Dressyrfilm

Från i söndags :)


Svar på kommentarer



Tack så jätte mycket! Kul att höra :)
Tack för tipset!




Ja det är väl inte så ansträngande att skicka iväg en kommentar, men jag ska inte klaga, jag själv är inte så mycket bättre på att kommentera andras bloggar. :)

Halvmeter långa hovar

Vad har hästen gjort för att bli så här illa behandlad? Inte ett djur i världen förtjänar att bli plågad och vanvårdad på det här viset!
Fyfan för dessa människor som behandlar djuren så här illa, blir riktigt jävla arg! Idioter som dom ska inte ha djur.


Hela artikeln finns här

Jogg och uteritt, 23.1

Mossan hade laddat om batterierna sen igår.
Red igenom henne på en åker i alla gångarter, var inte så mycket att arbeta igenom från igår. Är ju en par cm snö så hon lyfte lite extra på benen och fick ett härligt steg! Sen tog vi en busgalopp och så red vi ut runt byn :)

Så härligt att sitta på en varm, rund och go ponny rygg och ha trevligt sällskap i det här fina vinter vädret :)



Veckoplanering

Måndag: joggas och rida ut

Tisdag: joggas och skrittas ut

Onsdag: uteritt, kondis

Torsdag: joggas

Fredag: dressyr

Lördag: uteritt

Söndag: dressyr/tömkörning

Hur planerar ni hästens vecka? Eller tar ni det lite som det kommer? :)



23112

Nu ut och fixa stallet! Ska försöka fixa lite intressantare inlägg åt er senare :D

Dressyr, 22.1

Stack som sagt iväg till ridhuset för ett ordentligt dressyrpass.
Hade en riktit bra känsla hela tiden! Pigg, fin, mjuk och arbetsvillig ponny :)

Red volter, serpentiner, öppnor, skänkelvikningar, mycket övergångar och travade över bommar.
Sen mycket galopparbete både på rakt och böjt spår, tränade på fattningar från trav och skritt, ökningar och förvänd.
Hon har blivit så mycket stadigare i galoppen! Förrut måste jag alltid stöda upp och driva fram henne på rakt spår, nu kan jag bara sitta till och reglera tempot. Förvända gick jätte bra i båda varv också! 
Har tänkt mycket på att jag inte ska bli för hård i handen, och nu när jag mjuknar till så blir allt genast mycket bättre! Har dock lite problem med att jag gärna vill höja innerhanden lite väl mycket..

När båda ponnys var färdigt ridna så fick dom vara lösa i ridhuset, dom sprang runt lite och busade, speglade sig och sen var det rullparty! Det var dom värda efter det här passet :D

Matilda hängde med och fotade. Tack, tack, tack så mycket för alla bilder!















Mot Aftonsol!



Hörs senare :D

Dressyr, 21.1

Blev ett kortare jogging pass idag. Lämnade galopparbetet tills imorgon!
I början var det lite tjaffs. Löste sig snabbt och sen rullade allt på himla bra :) Mycket volter, serpentiner och tusen övergångar och halter.
Sen på slutet då jag la ner henne lång och låg, hon var så mjuk, fin och följsam! Alltid lika underbart att trava av henne, hihi :)



Allt funkar jätte bra nu för tiden! Och Mossan är glad=jag är glad :D

Bilder & stallkväll

Mockade medans Lydi fixade Freddie och sen fotade jag dom! Mossan stod mestadels och tittade på med stora ögon och ville nog mer än gärna vara med, red ett pass dressyr på henne sen så hon blev nöjd :)

Ska köra en stallkväll ikväll, putsa saker, packa inför imorgon, trimma och mysa med hästen och lite så!


21112

Godmorgon!
Hästarna ute och jag har plockat lite i stallet. Nu blir det frukost och sen ut och fixa hela stallet, hissa upp hö, fotografera Lydi och Freddie och sen ska jag rida min lilla prinsessa :)

Blir ingen träning imorgon, tiderna ändrades och då passade det inte men vi ska i alla fall iväg till ridhus så jag får rida henne ordentligt! 



Uteritt & dressyr, 20.1

Började med att rida ut och avslutade med att rida ut. Där i mitten dressyrade jag på en åker! Hade en pigg och glad ponny :)
Hon var arbesetsvillig, avslappnad, fin i sidorna och munnen. Jag tänkte extra på att ge henne ordentligt stöd med min sits och att vara mjuk i handen.
Först travarbete, mycket volter och övergångar. Sen en hel del galopparbete, övade fattningar på böjt och rakt spår och gjorde tempoväxlingar. Hon var kanon fin på slutet!



Hela stallet fixat, nu ut och rida i snöovädret!


Stallboken

Något som gjorde min tråkiga torsdag igår var att jag fick Stallboken av Matilda
Den kommer användas flitigt :D





Omväxling

Bytte hästar idag så jag fick rida Freddie. Balansträning, jotack!
Red täckbacka, fullproppade med reflexer. Var ute i en 45 minuter och joggade ganska mycket så Freddie kom igång ordentligt, han hostade inte alls lika mycket som alla andra dagar :D
Måste bara säga att Mossan och Lydi, ingen bra kombination.. Slirigare ekipage får man leta efter!


Imorgon är det kort skoldag och sen helg, underbart skönt :)
Nu ska jag ut och natta alla i stallet och sen natta mig själv!

Läs och ta åt er!

"Jag blir nästan lite ledsen när jag tittar runt på olika bloggar,
jag blir speciellt besviken på oss tjejer...
Fan vad vi håller på egentligen (ursäkta uttrycket), men hur bloggar vi, vad är det vi lägger ut. Jag är absolut inte bättre än någon annan, men jag är medveten om hur knäppt vi beter oss, och ändå dras jag med, besviken på det.
Jag tittar in på bloggar,
vi lägger ut bilder på oss och försöker se så smala eller bra ut som möjligt.

Trots att vi har hundratals bilder på oss, eller på oss och hästarna så lägger vi bara ut dem max 10 som blev så perfekta som möjligt, för det ska ju se "bra" ut.
(Och sen när blev världen perfekt?, varför ska vi då framställa våra bloggar som representerar oss och bara lägga ut det absolut bästa, det som visar att, jag har det bättre än andra, eller ska överglänsa, jag är snyggare än andra o.s.v.)
(Eller, jag mår sämst, jag mår dåligast, jag är sjukast, jag är smalast, jag är magrast, jag äter minst, jag tränar mest, jag ställer upp för min häst ALLA DAGAR och är alltid på bra humör i stallet, jag går alltid upp i tid för att fodra o.s.v.)

Och en annan sak, när vi köper saker, och sen lägger upp det på bloggen, ja, men jag håller med, visst är det skitkul att visa vad man fått eller köpt, det är kul med nya saker, men det vi kanske inte tänker på, är att det för med väldigt mycket avundsjuka hos andra.
Vet inte hur det är med er, men går jag in på en hästblogg och ser att åh, hon har köpt en skitsnygg kingsland tröja, Gpa själm, veredus skydd, eskadron schabrak, equiline lindor o.s.v. så känner jag mig plötsligt lite underlägsen, lite ledsen på att jag också vill ha detdär men inte har råd, varför ska hon få men inte jag, och så känner man sig nästan lite nere, "för andra har så mycket mer än jag"...För oftast tänker vi inte, "men ändå har vi så mycket mer än många andra"......

Sen lägger vi ut filmer när vi rider, men vi klipper bort dem bitar som inte ser bra ut, dem bitar där hästen kanske går med huvudet upp, eller släpper ryggen, eller hoppar konstigt o.s.v.....
Men helt ärligt, hur duktig man än är, ser det inte alltid superbra ut, hästen går upp med huvudet ibland, och många stör sig så mycket på det, att dem glömmer att se att hästen faktiskt jobbar rätt bra med ryggen iallafall och att ryttaren lite längre fram får hästen att bjuda ner mot bettet, " men det ser ju för dåligt ut för länge för att kunna visa"...

Ja, det är mycket mer, såklart gäller inte detta alla, men många bloggar så är det som att man tävlar om att vara i topp med dem bästa, man ställer skithöga krav genom att bara publicera det bästa på bloggen.
Jag är lite ledsen på dethär, för jag vet att vi är fler tjejer som mår dåligt över detta, och trots det så fortsätter vi!"


Kan inte annat än att hålla med Louise!

19112

Blev inget dressyrpass igår som planerat, hade ingen stans att rida så fick fara ut i stället.
Tog risken och red barbacka trots vi var själva, men det gick super bra och kunde till och med galoppera lungt och fint :)
Idag står longering på schemat men far nog ut idag igen, lika bra motion och träning och så slipper jag bli yr i huvudet och få kallt om fötterna.



En bra uppdatering

Fyll i vad ni tycker är ni snälla :) Går på bara några sekunder!




Kommentera ifall ni har nå andra synpunkter!

18112

Dagen har rullat på som alla andra dagar.
Ta ut hästarna, mocka, skola, hem igen, rida Mossis, fixa allt annat i stallet, natta ponnysarna och därimellan har jag klämt in lite mat och balett :)

Nu väntar sängen, hörs imorgon!


Ihopsläpp 22.4 2011, Mossan & Freddie







Visst har Freddie blivit mycket mycket finare i kroppen? Blivit mycket rundare och fått helt andra muskler :)

Horseware

Var inne på Mickis igår. Skulle göra klart med fleecen jag fick i julklapp, men Horseware har tagit bort den bruna och den blåa ur sortimentet :( Nu är det bara grått och den gul svarta kvar.. (undrar varför!)

Bestämde mig för grått men jag tror Mossis blir fin i det med :)
När jag jobbat ett tag och fått ihop mera pengar så ska jag nog köpa ett grått fleecetäcke i samma serie, sen finns det ju fina ridtäcken också..






17112

Fixade stallet direkt när jag kom hem från skolan, nu ska jag äta och sen ut och jogga min ponny. Efter det ska vi ut till Hammarland och Becca för att hämta hö.

Har bokat in en dressyrträning på söndag också :D kanon!

Allt för tillfället, hörs senare :)


Diss

Folk som inte vänder bilderna
Hur svårt är det att vända en bild liksom? Kanske lika ansträngande som att vrida huvudet men ändå.. Hej nackspärr! (Jo Lydi det är lite riktat mot dig)

Folk som upprepar sina bilder hela tiden
Har man sett en bild en gång tycker jag det räcker.

Folk som anser sig ha en hästblogg..
.. men skriver om precis allt annat! 


Egentligen är inte nån av dissarna nån big deal, bara lite småsaker jag stör mig på ;)



Snöhäst

Skrittade ut en halvtimme med ponnysarna. Plusgrader nu så snön är blöt och tung :( 
Gjorde en fin snögubbe vid trappan och Mossan tyckte den var mycket intressant, lät inte henne nosa på den för då skulle hon lätt ha ihjäl den!
Nattade och fixade dom direkt efter turen och nu ska jag försöka komma i säng i någorlunda tid.

Kaos vad mycket halm kaninen hade i början! Nu när man städar åt han får han i princip två strån för resten fixar han själv, stoppar in huvudet till Mossans box och drar ut massa halm..

Stallfix & två söta småblöta ponnier

Hela stallet mockat! 
Skottade upp stallplanen, fixade vattnet, sopade och blötlade betforn. Höpackningen lämnade jag åt Lydi :)
Ska snart tillbaka till skolan för att ha en sista timme och sen hem och ut och skritta Mossis.




Snö i massor!

Det är helt okej att det är snö. Nu har det snöat enda sen imorse och det börjar bli en hel del! Lite jobbigt..
Tur att vi tolkade igår, för fortsätter det såhär hela dagen så blir det nog ganska tungt om man ska tolka, i alla fall på en åker, en plogad väg skulle ju funka bra :)

Hellre sånt här väder än slask och grejer! Nu hålls hästen ren och fin och är inte fullt inklätad i lera från topp till tå. Visst det är jobbigt men snökockor osv men har man snösulor och en fullt broddad häst går det hur bra som helst!


Långt ifrån såhär mycket snö som det var förra året, och tur är väl det!

Veckoplanering

Måndag: skritta ut

Tisdag: uteritt

Onsdag: dressyr

Torsdag: longering

Fredag: ute+jogg

Lördag: ridhus?(dressyr)/dressyr

Söndag: ridhus?(dressyr)/uteritt, kondis



BoT, håltimmar & julstjärna

Var ute och skrittade en halvtimme med ponnysarna. Sen fick dom komma in, på med täckena, linda med BoT och så fick dom hö. Ska precis gå ut och natta dom :)

Imorgon börjar jag kl 8 så Lydi tar ut dom. Har dubbla håltimmar mitt i dagen så då ska jag ta mig hem och fixa stallet hade jag tänkt. Hoppas på fint väder så jag skulle få lite fina bilder på Mos!
Ifall jag får tid över så borde jag städa bort alla julsaker. Julstjärnan får nog hänga kvar ett tag till för det ser så mysigt ut :)



Tolkning 15.1

Letade fram tolkselen och pulkan, fixade hästen och värmde upp henne och så körde vi på för fullt :D

Det var så himla roligt, och det var nog inte bara Lydi och jag som tyckte det, ni skulle sett Mossan!
Efter vi åkt båda två några varv i alla olika gångarter runt åkern så joggade Lydi av henne och skrittade ut ett tag.
Jag vurpade 4 gånger och Lydi lyckades vurpa 5 gånger! Jag gled typ tio meter på mage en gång också för jag vägrade släppa snöret, haha :D

Bra träning för Mossan att jobba i lite snö och få dra några kilo! Ska ut och skritta henne med Freddie och Lydi ikväll så hon verkligen får gå ordentligt.



Tolka eller dressyra?

Underbart väder :D
Står mellan att tolka eller rida ett pass dressyr.. Skulle kunna göra både och en kort stund men då måste jag börja byta massa grejor osv. Stallet ska fixas före så har lite tid att tänka!
Hursom helst så kommer ni få bilder senare idag! :)


Filmer

Sitter och tittar igenom mitt filmarkiv. Kul att gå tillbaka lite i tiden och se hur man har förbättras osv!

Har en hel del filmer uppladdade och en par som jag inte lagt upp här på bloggen, så ifall ni inte har nått bättre för er denna lördags kväll så kan ni ju t.ex titta igenom lite filmer :)


Outfit

Nu har jag en fråga till er läsare, vilken outfit tycker ni jag och Mossan ska ha imorgon?

1


2


3



4

(skulle ha lindor istället och annan hjälm)

Har väl en par till men lat som jag är så orkar jag inte leta upp bilder, heh..
Ifall ni kommer på någon annan får ni kommentera :)


Eftersom jag har en hel del lata läsare som inte orkar kommentera så har jag gjort det enkelt för er med en omröstning!



Själv är jag nog lite svag för legion blue..

14112

God dag!

Idag har jag hängt i stan med min kära vän Esther :) När jag kommer hem ska jag fixa stallet färdigt och ta Mosstoss på en promenix. Inga speciella planer idag alltså!
Imorgon ska jag försöka få nån att fota oss, massa snö nu ju :D

Finis ponny! ↓

© Anna Nygård

Ute & jogg, 14.1

Red ut i full snöstorm! Hade en mycket fin och mjuk ponny :)
Började med att jogga henne på banan, lyssnade på minsta lilla hjälp och var följsam. Sen travade vi ut en bit och skrittade i skogen. 

Fredagen den trettonde

Borde varit ute och fixat stallet för länge sen, men det blåser ju så mycket! På med massa kläder och ut i kylan bara. Får varmt när man ska fixa hela stallet ;)
Ska jogga Mossan lite på banan efter det. Bara stretcha ut och mjuka upp henne efter gårdagens träning :)



Hoppträning 12.1

Sjukt pigg och taggad ponny! Över en månad sen vi hoppade sist så..
Hade gymnastikhoppning idag, urkul :D 

Fick bra kritik av Cia ännu en gång! "Hon har blivit snabbare i benen och mycket rundare i ryggen, det betyder att du jobbat rätt i dressyren!"
Hoppade 90-95cm och det gick super! Stadigt och bra. Lite problem med bromsen idag men det var ju så kul :)


12112

Min super snälla syster mockade åt mig idag! Sånt kan verkligen göra ens dag :D
Hade ju putsat och packa allt färdigt igår så det vara bara att packa in allt i bilen och fixa hästen. Trimmade, borstade och fixade :)

Imorgon börjar jag sent och slutar tidigt = tar ut hästarna på morgonen och sen fixar jag hela stallet efter skolan. Måste dessutom och hämta lite till medicin till Freddie och så borde jag hämta ut massa bilder.
Sen ska jag ut och rida!



Kallt och snö igen, halleluja! dessutom blir det ljusare längre och längre :D


11112

Har pysslat med lite allt möjligt i stallet ikväll. Var duktig och redde upp mina lindor och tvättade benskydden, putsade träns och packade för träning. Sen klippte jag Mossans man och for ut och joggade henne :)
Nu ska jag sova för jag måste hinna få ut hästarna före skolan.
Hörs imorgon efter träningen!

Regn, is & snö

Vaknar upp imorse och hör att det regnar, äckligt! Ville bara dra täcket över huvudet och sova bort hela dagen.
All snö borta och bara massa is överallt så man får gå och vara rädd hela tiden så man inte halkar och slår ihjäl sig. Som tur är har dom lovat snö igen :D Då ska jag styla oss lite fint så ni får lite härliga vinterbilder!

Far ut och skrittar min dam idag, går nog bättre än om jag skulle promenera för då kommer jag garanterat slå ihjäl mig. Har halva stallet kvar att fixa och så måste jag packa inför träning.





Året tävlingar




Mycket hopptävlingar, som vanligt! 6 dressyrtävlingar sammanlagt så fler än förra året i alla fall :)
Bara jag får alla licenser fixade så blir det nog nån tävling i Sverige också. 

Är sjukt taggad och känner på mig att detta tävlings år kommer bli grymt :D

Medicin & hoppträning

Har hämtat ut Freddies meducin från apoteket idag så nu börjar medicinering på riktigt!


Fixade stallet direkt efter skolan och ska så småning om ut och jogga Mossis. Sen natta ponnysarna och natta mig själv!
Imorgon börjar jag först halv tolv så jag fixar stallet före skolan och far och rider direkt efter skolan :) På torsdag är det hoppträning också, har inte hoppat på år och dar så lär ha en taggad ponny!

Månskensritt 9.1

Stjärnklar himmel, gnistrande snö och min vita underbara prinsessponny.

Hon gjorde min dag idag! Hon var så glad och pigg och allt smittade av sig på mig och kunde bara skratta!
Dessutom var hon så himla mjuk och fin, rund i formen och lyssnade super :)


Hovslagaren här

Mossan har precis blivit skodd och nu står Freddie på gången och får fötterna fixade!
Blir en månskens promenad senare och så ska jag fixa stallet. 


Somliga går i tarsiga skoor..

Skrittur, snö & skolan

Har varit ute och skrittat hästarna med Esther. Sjukt mysigt i detta underbara väder!

Nu ska jag fixa stallet och senare ikväll måste jag förbereda mig för skolan, har inte varit där på över en månad! Har massor jag borde pluggat på under lovet men såklart har jag skjutit upp det..

Imorgon ska jag i alla fall ta en snögalopp med Mossis när jag kommer hem från skolan! Tydligen ska snön försvinna redan på tisdag så bäst att passa på :)




Svar på kommentar



Det har jag inte skrivit? Läs om inlägget, läs rätt :)



Arg Mossan








Sverige & snö

Imorgon blir det Sverige över dagen, med Lydi och Esther!
Har ett par tidsinställda inlägg åt er så ni inte blir utan uppdatering helt :)

Upp tidigt och ta ut ponnisarna! 
Har snöat mera nu också :D



Dressyr 5.11

Mossan sprudlade av energi och var mer eller mindre galen, till en början i alla fall. Sen lungnade hon ner sig men höll kvar energin :) När jag fick henne avslappnad efter en stunds arbete så gick det nog ganska kanon!

Blev en hel del bilder, och har ännu fler fina som jag sparar tills senare!
Nog är hon ju lite fin nog!

Kommentera nu, vill få all sorts kritik :D




© Matilda Quarnström

Tack än en gång Maqu för att du var med och fottade :D

Full rulle!

Fixade stallet tidigt imorse och red ponnin. Sen in till stan på ansiktsbehandling och nu ta upp höet på loftet och sen iväg på middag :) 
Lovar att bilderna från igår kommer upp senare :D



Veterinärbesök

Allt gick jätte bra och Freddie skötte sig exemplariskt :)
Han ska få slemlösande medel i 3 veckor och han ska skrittas och joggas varje dag. Fortsätter att blöta allt hö och ha dom ute så länge som möjligt. Snart är han igång ordentligt igen, får vi hoppas!

När vi hängt i stallet en stund, nattade hästarna och fixade och kom ut så snöade det :D Kom kom kallt och snö så vi slipper geggiga hagar!



Bild från dagens dressyrpass

Har så sjukt många superduper fina bilder att visa er! Vill ni se? :D


Smakprov, hehe

Dagens planer

Tog ut hästarna själv idag då min lata syster låg och sov, nå en sovmorgon till godo ;)

Härligt väder idag! Ska rida ett dressyrpass och se om det funkar lika bra som på träningen. Tvingar Lydi att fota så ni får se mera bilder!
Ska dessutom ha "putsdag" i stallet. Putsa upp allt i läderväg! Borde tvätta en hel del schabrak också..
Och ikväll kommer ju som sagt veterinären och kollar Freddie. 


Failbilder

Bjuder på lite mer eller mindre failbilder! 







Regn, regn och återigen regn

Har regnat i princip hela tiden sen kl 8 igår kväll, vatten över allt! Hagarna är värre än någonsin och jag vill bara att det ska frysa på och komma snö! 
Hästarna fick äta frukost inne imorse och sen trotsade jag vädret och tog ett täcke och hacket på Mossan och for ut och skrittade och travade lite granna :) Vad gör man inte för sin ponny?

Nu ska jag fixa färdigt stallet tills dom kommer in, får bli ett par timmar tidigare än vanligt, Mossan vill nog mer än gärna komma in och mysa med sin kanin!

Imorgon kväll kommer veterinären och halsundersöker Freddie! Hoppas allt reder upp sig nu så Lydi kan börja sätta igång honom. 

Vi hörs senare!





Tredje gången gilt

Alltså jag blir galen på min häst!!
Idag när jag kom för att ta in dom hade hon fixat med tråden och krupit igenom igen! Tredje gången nu. Måste få ett stopp på det här, kan sluta riktigt illa ifall det vill sig så! Hitills har hon i alla fall klarat sig skinande, peppar peppar ta i trä!


Skärpning Mos Eisley!

Dressyrträning 3.1

Red fram Mossan färdigt tills Cia kom. Sen hoppade hon upp och red igenom henne. Åh min ponny är så fiin!
Efter ett tag fick jag komma upp i sadeln igen. Red lite skänkelvikningar som gick jätte bra! Sen trav och galopparbete. Tränade mycket övergångar. Sen trava av henne och skritta av.

Hon hängde sig lite i vänster men Cia visade hur jag skulle rida så att jag ska få bort det. Ganska vanligt att det blir så efter ett tags vila. Hon var jätte fin i sidorna och var jätte mjuk och följsam då jag travade av henne.
Cia sa att det var stor skillnad från när hon red henne första gången (i oktober) och att vi skulle fortsätta kämpa på! :D

Inga bilder blev det men flera filmer, både då Cia och jag rider!


På rymmen

Inom loppet av 3 dagar har Mossan varit på rymmen 2 gånger. Hon pillar loss undretråden (den är snurrad en/två gånger runt isolatorn) så tråden blir lite längre så hon kan krypa emellan. Smart häst det där!
Såklart springer hon till silageåkern brevid och Freddie står snällt kvar i hagen och tittar på. Hon tycker väl att hon får för lite mat, men jag tycker hon ser ut som en upppumpad ballong efter vilan.. Varje gång har hon i alla fall kommit fram till mig och petat huvudet i grimman, skuldkänslor...
Nå snart är hon i form igen och strömmen ska på så hon inte smiter en gång till ;)







2011

Blev bara lite kort om varje månad. Vem orkar sitta och läsa värsta novellen?
Ni kan ju titta tilbaka i arkivet ifall det är nått ni funderar på (eller fråga såklart!) och om ni vill se flera bilder :)


Januari:

Mossan och Snövit hade blivit riktigt bra kompisar. 
Mossan var i hyffsad form och hade fått riktigt bra kondis!




Februari:

Hade tränat för Cia i ca en månad och träningen började ge resultat. Kallt och mycket snö, massa bus med ponnyn!





Mars:

Fick en dressyrsadel utprovad åt Mossan :D 
Provred ponnysar. Längatde efter våren!




April:

Årets första tävlingar. Kämpade på med ridningen.
Provred flera ponnysar men slutade till sist med att vi köpte Freddie och Snövit flyttade. Blandade känslor!








Maj:

Tränade och tävlade! Njöt av våren :)






´





Juni:

Fick sommarlov :D Tränade på så gott jag kunde. Tävlade en hel del hoppning. Fick nackspärr så Becci fick tävla Mossan en hopptävling. Hade underbart kul med mina vänner!
Jobbade och tjänade massa pengar. Stack till Becca med hästarna och levde livet :D









Juli:

Var med och hjälpte till med höbärgningen. Jobbade på travet. Stack till Sverige till Brolöten på träningsläger :) Lärde mig massor! 
När vi kom hem tränade vi på som aldrig förr!












Ausgusti:

Började Lusse. Tävlade och tränade och hade bara kul :)
Nu började det funka bra med allt, hoppningen gick riktigt bra och dressyren ännu bättre!
´







September:

Det var ovanligt varmt för att vara september. Drog till Stockholm med Lydi och shoppade. Jag var glad. Tävlade dressyr med bra resultat. Uppträdde på skördemarknaden och tränade på :)












Oktober:

Sista hopp och dressyrtävlingen för året. Avslutade säsongen jätte bra!
Red Ratten för första gången på jätte länge. Myste med min ponny och busade :)











November:

Klippte ponnysarna. Fyllde 16 år. Mossan gick super bra! Drog till SIHS med Becca och Lydi och shoppade massa fint. Mossan fick kaninkompisar. Riktigt bra månad! :)







December:

Hade dålig inspiration då det gäller bloggandet.
Blev sjuk, och var sjuk i 3 veckor. Mossan fick en vintervila på 2 veckor. Väldigt händelselös månad!






-> träning

Nästan hela stallet fixat! Banan är mockade och krattad, stolparna fixade och tråden dragen. Nu ska jag byta om och så ska jag göra mig och Mossan redo för dressyrträning :)
Hade en fotograf som skulle fota men träningen blev flyttad en timme så antar att det är för mörkt då, vi får se!



Trickträning

Dålig planering, hinner inte göra klart 2011 inlägget. Imorgon så kommer det upp!
Istället får ni en ny film på mig och min superkanin där vi visar ett nytt trick :D


Tricktränar inte kaninerna seriöst.. Har testat två gånger och det har funkat båda gångerna! Smarta kaniner ;)

2011

Håller på att gå igenom hela 2011 och skriva ihop ett inlägg med massa bilder genom året. Går inte på en minut precis.. Det kommer i alla fall upp senare ikväll :)



212012

Fixade stallet direkt efter vi (Lydi är frisk igen! Har faktiskt varit riktigt skönt att fixa allt med hästarna helt själv nu i en vecka men klart att det är bättre när man är två) tagit ut hästarna, så nu är det klart och återstår bara att motionera min Mostos. Ska ut i skogen och mulla, klättra lite backar och så där :) Igår blev hon longerad och imorgon blir det dressyrträning.

Ska lägga upp mål för mig och Mossan som vi ska försöka nå nu under 2012! Det gäller att ha något att sträva efter ;)

Vi hörs senare! 



Dressyr, 31.12

Mossan hade en riktigt kärringdag, okoncentrerad, nojsig osv. Försökte att inte tjaffsa så mycket med henne utan red bara på. 
Före hennes vila gick hon super bra men nu måste jag jobba igenom allt på nytt, sen har hon massor med energi och hon lägger det på fel saker. Både dressyr och hoppträning den här veckan så Cia får hjälpa oss! Kanske att Cia får rida igenom henne ordentligt på dressyrträningen.

Urkass kvalité på bilderna men ni ser ju vad det föreställer så :)










RSS 2.0