markträning

Lite markträning med Mossan idag. Följa John, stå på pall, gå över pressening och övat på tass! 

Ni som tricktränar med era hästar, vad lär ni dom för trick och hur går ni till väga? :)



Kommentarer
Postat av: Jennifer

Inte för jag har egen häst men Arrie har jag lärt buga & backa ! :) haha ganska lätta men hon är ganska lättlärd och det var "två små trick" som kom upp i mitt huvud då jag ville testa,och jag har mest använt godis ( t.ex morot osv) och handen :)

sen har jag lagt till typ "knäppningar" så hon förstår och " ordet backa " :))

Så nu kan hon det :D

2011-10-25 @ 18:47:41
URL: http://hararjennifer.blogg.se/
Postat av: ronja

"mina" pållar kan vinka, backa, buga, krafsa, snurra runt, puss, följa efter, löslongering (ca 1-2m ifrån mig), freezepose (stå stilla) och lite smått o gått :)

2011-10-25 @ 19:21:33
URL: http://ttegelsten.devote.se
Postat av: Sarah

Jag har inte lärt Rambler några speciella trick, om man nu tycker att följa efter, rygga, halt, framdelsvändningar, löslongering och sånt är trick men alla tkr olika!:) ja, men för mig är det bara en grund, vad jag vill är att vi ska förstå varann, att hon ska lyda mig och föja mig - sin ledare! Att vi ska få en bättre relation helt enkelt och det har vi fått.



Oj hur vi går tillväga... det är mycket info men tar det kort: jag är hela tiden positiv, tar det lugnt, pressar henne inte! beröm direkt hon är åt rätt håll när jag lär henne något nytt. Sedan ger jag henne tydliga signaler så hon förstår, använder mig av hennes kroppspråk! Och tar pauser mellan inlärningen, så att hon hinner smälta allt! :)

2011-10-25 @ 20:28:05
URL: http://sarahshastliv.blogg.se/
Postat av: Ida Roos

Zack kan kram och början till hov!

Kram var inte så svårt, bara att ställa sig bredvid honom och visa med handen var man har godiset och säga t.ex. "Kram" såå nu kan han det, hehhe (a)

2011-10-25 @ 20:44:20
URL: http://idasyer.blogg.se/
Postat av: Jorunn

Sv: haha nähä? (a)

Han kommer på söndag! :D

2011-10-26 @ 13:27:57
URL: http://jorunnlavonius.blogg.se/
Postat av: becca

min häst kan tass , och jag stod i hagen med honom och sa först tass , sedan lyfte jag upp hans ben och gav honom godis , så höll jag på tills han själv la upp benet. nu kan han tass :D

2011-10-26 @ 18:04:52
URL: http://beccabergman.blogg.se/
Postat av: Emilia

Sovve kan pussas, början till cirkus buga(?) och början på yoga. Jag skulle gå tillväga, beroende på hästen lite, har du en busig häst? Så kanske just "tass" "hov" eller spansk skritt som något kan uppskattas. Däremot så är puss och kram kanske sånt som är rätt lätt lärt :)

2011-11-05 @ 11:09:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0